Test

20101110030 (MMS)

Test


lydnadkurs-avslutning


Igår var det avslutning på lydnadkurs. Vi avslutade med en liten "lydnadsprov". nerbantad dock. Momenten var linförighet, ställande, hopp, apportering och platsliggande.
Jag stod och skakade som asplöv! Jag tittade på andra och när ekipagen var klara, instruktören sa nu är det din tur. Har du värmt upp? Jag bara eeh. Jag hade inte värmt upp. Jag hämtade Rambo och gick in på planen. Jag trodde jag skulle svimma.
Det gick mkt bättre än jag trodde. Är stolt över Rambo!

Min kommentar:
Linförighet:
(i filmen kan du se hur min tolk springer omkring. haha)
 
Bra! Fast jag gick vingligt och har ganska dålig koncentration på hunden. Rambo fick inte belöning förrän momenten slut. Han har ganska lätt att tappa intresse om han inte får belöning. Nu måste jag våga att belöna inte lika ofta. Jag är pi nöjd med honom.

Ställande:
 
Bra ställande! nosar innan jag gav kommando, men stannade jätte bra! Jag tror det är första gång vi gjorde hela momenten. (glömde att koppla loss Rambo)

Hopp över hinder:
 
Bra!

Apportering:
 
Bra! vill ha bättre (snabbare) gripande.

Platsliggande:
 
Bra! ligger stabilt.

Fick många fina kommentarer från instruktörer. Bäst i grupp:)



regn=strejk


Rambo hatar regn.
Regnet öste ner när vi var på lydnadskurs i tisdags. Rambo gick i strejk. han vill inte träna. Jag fick uppmuntra honom och lekt så han inte tänker på regn. Han ruskade på sig bokstavlig talat varje minuter. Fast han hade regn täcke på sig.
Vi hoppade över hinder ett par ggr. På slutet gick det bättre sen fick vi gå med ett ägg på sked i munnen. Det var kul! Vi gapskrattade allihop i regnet. Innan vi avslutade fick vi torrgå medan instrukören kommenderade.

gillar din hund regn?


RSS 2.0